Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
4 zalmfilets van 80 g
4 bintjes
2 dl olie
1 prei
150 g boter
½ citroen uitgeperst
1 tl gehakte peterselie
3 el bieslook
1 ui
1 el honing
Bereiden
- Voor de citroenboter de boter zacht laten worden en mengen met de gesnipperde ui, gehakte peterselie, citroensap, fijn geknipte bieslook, de honing, peper en zout.
- De citroenboter in vetvrij papier rollen en op laten stijven.
- De aardappels tot stro snijden op de mandoline. Niet wassen.
- De zalmfilets wassen, droog deppen met keukenpapier, halveren en licht zouten.
- Aan beide zijden bedekken met stroaardappels.
- Het wit van de prei halveren en snijden als de stroaardappels.
- De prei lichtbruin frituren in de olie.
- De olie in een koekenpan verhitten.
- De zalmfilets hierin aan beide kanten goudgeel bakken.
- De filets op keukenpapier leggen en licht peperen en zouten.
- De zalm schuin op elkaar leggen.
- Hierop een plakje citroenboter leggen en daar overheen de gefrituurde prei verdelen.
Bron/inzender: